Sælerne æder garnfiskers fangst på lavt vand 

Selvom der er åbnet op for fiskeri efter torsk på vanddybder under 20 meter, så er det ikke nødvendigvis lykken. Det fortæller garnfisker Henrik Bode
15 feb 2017

Selvom der er åbnet op for fiskeri efter torsk på vanddybder under 20 meter, så er det ikke nødvendigvis lykken. Det fortæller garnfisker Henrik Bode fra Mommark, der forsøger at holde fiskeriet i gang på det lidt lavere vand. Normalt sætter han sine garn på 30-40 meters vand for at fange torsk, men det må han ikke i øjeblikket. Derfor bliver det fiskeri på lavt vand lige nu.

- Jeg har et par rækker garn udenfor havnen lige nu. Det bliver ikke rigtig til noget. Jeg plejer at fiske på 30-40 meters vanddybde, siger Henrik Bode.

Han havde eller en lille plet på en vanddybde under 20 meter, hvor han kunne sætte garn, men der bliver han generet af sælerne.

- Jeg kunne ikke være der for sæler. Sidste gang havde jeg 28 fine store torsk, men de 22 var ædt, så der var kun 6 torsk til mig. Turen før var der 14 torsk, hvoraf der kun var 7 til mig, fortæller Henrik Bode og nævner, at de 22 torsk vel udgjorde mellem 80 og 90 kilo ialt, der gik tabt.

- Så jeg kan ikke rigtig få noget ud af det på det lave vand, siger han.

[]

Han havde også håbet på, at der var den såkaldte ”kompensation” på vej for den vestlige Østersø. Men han lever stadig i uvished om beløbet.

- Kunne jeg bare vide, hvad jeg fik, så havde jeg noget at gå efter, siger han.

For at få lidt økonomi i fiskeriet var han på havet i 30 dage i løbet af januar måned, fortæller han. Også i de perioder hvior det stormede var han ude for at røgte sine garn.

- Og det er dybt åndsvagt vi skal det bare for at kunne holde økonomi i fiskeriet, siger han.

 

Flere Nyheder