Sælerne skaber frustrationer

[caption id="attachment_15517" align="aligncenter" width="620"] L 254 Selena[/caption] For Andy William Overgaard har det været to frustrerende mån
26 mar 2017

[]

For Andy William Overgaard har det været to frustrerende måneder med fiskeri efter stenbider i Limfjorden. Sælerne har nemlig ædt langt det meste af dem, inden han kan nå at røgte garnene.

- Jeg kan simpelthen ikke nå ud, inden de tager dem. I dag har jeg hentet 50 garn, og jeg har ikke fået en eneste stenbider. Kun skindet og resterne er tilbage. I går fik jeg to, men jeg kan se på resterne, at jeg skulle have haft 17. Det er rent ud sagt frustrerende, og jeg har fået afslag på at skyde sælerne, så lige nu ved jeg ikke, hvad jeg så skal gøre, siger Andy William Overgaard.

Det er ikke kun fisken i garnet, det går ud over, når sælerne æder fisken.

- Jeg fik helt nye garn sidste år, men allerede nu ser de ud som om, jeg har fisket med dem i 25 år, siger Andy William Overgaard, som også er frustreret over, at der ikke er hjælp at hente nogen steder.

- Jeg kan ikke få nogen til at høre på, hvilke problemer sælerne skaber. Og det er sket inden for de seneste tre år, at det vrimler med sæler heroppe i Limfjorden. Det ender jo med, at vi er nødt til at lave sæl-safari i stedet for at fiske, siger Andy William Overgaard.

Hvis problemet fortsætter, har han tænkt sig at gøre noget næste år.

- Det ender jo med selvtægt på den måde, at jeg så vil sætte nogle ekstra stærke stenbider garn, som kan holde en sæl, og så de almindelige garn inde bagved. Det bliver selvfølgelig med samme maskestørrelse og det hele, men noget er jeg nødt til at gøre. Og det må du gerne skrive, siger Andy William Overgaard.

Den fisk, han trods alt lander bliver kørt til Hanstholm.

- Det er ikke meget, jeg kommer med. Nogle kilo hist og her. Men jeg kører det altid til auktionen i Hanstholm, siger Andy William Overgaard.

Flere Nyheder