Satser på brislingefiskeri i Kattegat resten af året

[caption id="attachment_6738" align="aligncenter" width="426"] FN 109 Nordland[/caption] FN 109 ligger stik øst for Strandby, da Fiskeri Tidende få
19 okt 2015

[caption id="attachment_6738" align="aligncenter" width="426"]FN 109 marts 2013 web FN 109 Nordland[/caption]

FN 109 ligger stik øst for Strandby, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Michael Nielsen til en snak om, hvordan fiskeriet arter sig i øjeblikket.

- Vi fisker efter brisling i Kattegat i øjeblikket. Det satser vi på, at vi kan blive ved med resten af året. Det går sådan lidt op og ned. Nogle dage er det godt, mens det andre dage er knap så godt. Vi lander sådan cirka mellem 10 og 30 tons om dagen. Og priserne er faktisk også nogenlunde i år. Den ligger vel mellem 1,74 og 1,82 kroner kiloet. Man vil selvfølgelig altid gerne have mere, men prisen er fin nok, fortæller skipper Michael Nielsen til Fiskeri Tidende.

Det er ikke de lange fangstrejser, som FN 109 begiver sig ud på efter brisling.

- Vi sejler normalt ud omkring kl. 05.30 fra Strandby om morgenen, og så er vi hjemme ved 18-tiden om aftenen igen, hvor fisken bliver afhentet, siger Michael Nielsen.

Alle de brisling, som FM 109 lander går til én bestemt aftager.

- Vi lander altid i Strandby, men vi har en aftale med Grenaa Lodsekompagni. Så når vi kommer ind med vores fisk, står der en lastbil parat, som kører fisken til Grenaa, hvor den bliver lavet til minkfoder, siger Michael Nielsen.

Om ikke så længe skal FN 109 ud på lejemarkedet, da kvoten snart er brugt op.

- Vi er ved at have fisket vores kvote op for i år. Og så vidt jeg har forstået, så bliver der ikke tale om en forhøjelse af kvoten for brisling i Kattegat i år, men så må vi ud og leje brisling, for vi satser da på, at vi skal fiske efter brisling resten af året. Og der er heldigvis stadig en forretning i det, selv om vi skal ud og leje fisken, fortæller Michael Nielsen, som er ude med den tre mand store besætning hele året.

Flere Nyheder