Se historien om ”Årets unge fisker” på DR1 i De unge fiskere

[caption id="attachment_8758" align="alignright" width="620"] Jesper Lorentzen får overrakt beviset som "årets unge fisker" af Niels Wichmann. Arkivfo
25 feb 2015

[caption id="attachment_8758" align="alignright" width="620"]Jesper Lorentzen får overrakt beviset som "årets unge fisker" af Niels Wichmann. Arkivfoto: René Dandanell. Jesper Lorentzen får overrakt beviset som "årets unge fisker" af Niels Wichmann. Arkivfoto: René Dandanell.[/caption]

I efteråret blev Jesper Lorentzen kåret som ”Årets unge fisker”, da Fiskeriskolen i Thyborøn uddelte ”Blå Bevis”. Prisen gives blandt andet for interesse for uddannelsen, godt kammeratskab og hjælpsomhed i praktikperioden.

I perioden op til uddelingen blev Jesper Lorentzen, der i praktikperioden var med på blandt andet L 153 Malle, HG 265 Asbjørn og RI 427 Mette Helene, fulgt af en kameramand og på selve dagen blev han også filmet til udsendelsen "De unge fiskere", der vises i aften kl. 21.00 på DR 1. Serien kan også ses eller genses på www.dr.dk´s nettv.

Målet var at få kendskab til så mange typer af fiskeri som muligt.

- Jeg har prøvet det meste slags fiskeri. Det eneste jeg ikke har prøvet er flyshooting, fortæller han.

Trawlfiskeriet er for ham det sjoveste. Til gengæld var rejserne på Asbjørn blot en mindre parentes i læretiden.

- I starten, de første par rejser, var det fedt nok at prøve på Asbjørn, men det er ikke mit fiskeri, at der er så mange maskiner, der skal pumpe det, konstaterer han.

- Trawl, det er helt klart det jeg bedst kan lide.

Historien om Jesper Lorentzen er en solstrålehistorie. To gange har han været igennem afvænning for stofmisbrug, og i efteråret fortalte Jesper Lorentzen Fiskeri Tidende, at ingen af hans venner for fem år siden ville have troet, at han nogensinde ville få sig en uddannelse.

Men med ildhu og iver for at lære kom han igennem uddannelsen.

- Hver dag jeg var i skole gjorde jeg alt for at lære mere og mere for at få de bedste karakter. Det gik så nogenlunde, siger han og nævner, at der var to 12- taller, fem 10-taller og to 7-taller på karakterbladet.

Prisen blev overrakt af Niels Wichmann, direktør for Danmarks Fiskeriforening PO.

 

 

 

Flere Nyheder