Sensorer skal kunne mange ting

En funktion er ikke længere nok, hvis man skal kunne levere en sensor til fiskeriet, lyder det fra Scanmar as. Den nye sensorfamilie SS4 er derfor udv
14 feb 2015

sensor elektronikEn funktion er ikke længere nok, hvis man skal kunne levere en sensor til fiskeriet, lyder det fra Scanmar as. Den nye sensorfamilie SS4 er derfor udviklet til at kunne løse flere forskellige funktioner, når den er i brug. Det handler nemlig om, at der skal så få sensorer på grejerne som muligt.

Sensorerne skal også være robuste, da de skal kunne modstå slag og træk. Det sker ved en indkapsling af elektronikken i en to-komponent plast, der beskytter mod vibrationer, slag og vand.

Den type af plast, der anvendes, tåler flere stræk og flere slag. Det er en blød polyethylen, der indkapsler elektronikken, mens det er en anden type rundt om. Plasten støbes på fabrikken i Åsgårdsstrand.

- Vi er så trygge ved plasten, at vi giver fem års garanti. Det gør ingen andre, fastslår direktør Ulf Lundvall, Scanmar,  og nævner, at sensoren kan tåle et tryk på 6,5 tons før den ødelægges.

- Øret kan måske tåle op til et tons træk, siger han.

Derudover anvendes kevlar til isolering og der monteres et lithion-smart batteri for at få længst mulig batteritid.

Flere Nyheder