SF vil frede Øresund 

Trawlfiskerne er allerede forment adgang til Øresund, men står det til SF skal hele Øresund nu udlægges som havreservat. Partiet vil stille forslag om
03 jul 2017

Trawlfiskerne er allerede forment adgang til Øresund, men står det til SF skal hele Øresund nu udlægges som havreservat. Partiet vil stille forslag om, at den danske regering tager kontakt til den svenske regering, så man i fællesskab kan få havområdet udlagt som havreservat, fortæller partiet til TV 2 Lorry.

- Øresund er et unikt havområde, med en unik biodiversitet. Det er nødvendigt at lave et havreservat for at forbedre forholdene og holde fast i det. Ellers kan det let gå til grunde, siger Sisse Marie Welling, der er spidskandidat for SF til det kommende kommunalvalg i København.

Partiet peger særligt på, at der er behov for at stoppe sandsugningen i Øresund, men også at fx landbruget skal mødes med særlige krav til deres udledning af næringsstoffer. Dertil ønsker man, at spildevandet, der allerede i dag ledes ud i Øresund, skal renses ekstra godt.

Flere Nyheder