Sidste tur efter jomfruhummer før sommerferien

Trawleren SG 92 Gi-Bri prøver at finde læ nord for Anholt onsdag sidst på eftermiddagen, inden de skal ud på nattefiskeri efter jomfruhummer. Fiskeri
af Claus Kirkegaard
21 jun 2018

Trawleren SG 92 Gi-Bri prøver at finde læ nord for Anholt onsdag sidst på eftermiddagen, inden de skal ud på nattefiskeri efter jomfruhummer. Fiskeri Tidende får en snak med Frank Theodorsen, som ejer fartøjet sammen med sin bror, om, hvordan fiskeriet går for øjeblikket.

- Vi ligger her ved Anholt og prøver at finde læ, inden vi skal fiske i nat. Vi prøvede et træk her i dagtimerne, men der var ikke mere end fem kilo jomfruhummer at komme efter. Til gengæld fik vi ti kasser rødspætter, som lige nu giver gode priser på auktionen i Gilleleje. Så fik vi da lidt ud af dagsfiskeriet, fortæller skipper, mens Thomas Theodorsen ligger og sover.

- Det er ham, der skal fiske i nat, så han ligger og sover nu, så han kan være klar senere, siger Frank Theodorsen.

Prisen på jomfruhummer er god for tiden, og skipper er også tilfreds.

- Der er rimelig gode priser, men det kommer selvfølgelig an på størrelsen. De store har ligget på omkring 82 kroner kiloet - og ellers ligger prisen mellem 60 og 70 kroner kiloet.

Mandskabet, som ud over Frank Theodorsen, tæller hans bror, Thomas Theodorsen samt en yngre fisker på 20 år, har været i gang med jomfruhummerfiskeriet i Kattegat i nogle uger nu.

- Efter torskestoppet har vi fisket torsk i Østersøen, og det har været rigtig godt fiskeri, hvor der har været rigtig mange torsk. Her fra juni har vi så fisket efter jomfruhummer i Kattegat. Men jomfruhummerfiskeriet er for aftagende lige nu. I nat havde vi et træk med 82 kilo og et træk med 38 kilo jomfruhummer. Bare på den seneste tur fik vi 475 kilo på to nætter, siger Frank Theodorsen, som er ved at gøre klar til den sidste fisketur inden sommerferien trænger sig på.

- I nat bliver sidste tur. Herefter sejler vi fartøjet til Gilleleje, hvor det skal kølhales. Det gør vi hvert år her op til Sankt Hans, og så går hele mandskabet på sommerferie.

Flere Nyheder