Sikkerheden bliver hele tiden bedre

Der er store sikkerhedsmæssige fordele ved at få en personlig nødsender - en såkaldt PLB - og samtidig gøre brug af en arbejdsvest. Og især for PLB'er
04 jan 2016

Der er store sikkerhedsmæssige fordele ved at få en personlig nødsender - en såkaldt PLB - og samtidig gøre brug af en arbejdsvest. Og især for PLB'erne gælder det, at de efterhånden er så små, at de ikke hæmmer fiskerne, når de arbejder på fartøjet.

- Det nye er, at nødsenderne bliver mindre. Samtidig går producenterne ikke på kompromis med noget, så de er ligeså effektive, selvom de er små, siger arbejsmiløkonsulent Erik Pedersen fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd.

Han kan berette om, at fiskerne efterhånden begynder at vise en stigende interesse for netop de små PLB'ere - det oplevede folkene fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd i særlig grad, da de i efteråret var på DanFish 2015. Erik Pedersen fortæller således, at flere fiskere på Læsø netop har købt en PLB´er med AIS.

- Den giver besked til ejerskib og omkringliggende skibe, forklarer Erik Pedersen om de ekstra finesser ved de særlige PLB'ere.

To af dem, der har købt PLB´en, har købt den ud fra filosofien om, at den udløses automatisk, når den kommer i vand, hvis den bliver brugt sammen med en redningsvest.

Erik Pedersen anbefaler, at arbejdsvesten ikke købes med en salttablet. Den kan nemlig opløses på grund af fugt, og derfor kan det føre til nødsending – selv hvis den hænger i skabet.

Flere Nyheder