Sildefiskeri i indre farvande får MSC-mærket

[caption id="attachment_1173" align="aligncenter" width="620"] Danske og svenske fiskere er nu lykkedes med at få deres sildefiskeri i Skagerrak, Katt
19 okt 2016

[]

Danske og svenske fiskere er nu lykkedes med at få deres sildefiskeri MSC-certificeret. Silden fanges i Skagerrak, Kattegat og Østersøen vest for Bornholm.

”Allerede for få år siden blev det danske sildefiskeri i Nordsøen certificeret, så vi byder certificeringen af sildefiskeriet i Skagerrak og Kattegat velkommen, et fiskeri som bedrives på en bæredygtige bestand med få påvirkninger på havmiljøet. ” Siger Minna Epps, Chef for MSC i Skandinavien og Østersøregionen.  

MSC- certificeringen - en garanti for bæredygtigt fanget fisk
De danskfangede sild sælges i Danmark, samt eksporteres til Tyskland som frosne fileter og MSC certificeringen byder på nye muligheder.

Fiskerne ser nye muligheder i MSC certificeringen

”Vi har altid fisket meget bæredygtigt efter silden, men nu har vi med MSC-mærket også fået et synligt bevis på det. MSC-mærket kommer sikkert også til at betyde, at Fiskernes Filetfabrik, som aftager vores sild, i fremtiden vil have nemmere ved at sælge silden til de europæiske markeder” siger fisker Jakob Jørgensen, H45 Lone – fra Gilleleje

Mindsket bifangst med nye redskaber
Bifangsten af sej har tidligere været en udfordring for dette fiskeri. For at mindske bifangsten har man i samarbejde med Sveriges Universitet for Landbrugsvidenskab udviklet en sorteringsrist, der sættes i indgangen af trawlet og forhindrer større fisk i at blive fanget.

Lidt over halvdelen af de 40 fartøjer i fiskeriet er danske og størstedelen af fangsten kommer fra Skagerrak og Kattegat, kun 1,5 ton af de i alt 25.000 stammer fra Østersøen.

Flere Nyheder