Sjælden Blå Hummer fanget i Kattegat

  [caption id="attachment_14345" align="aligncenter" width="620"] Kurator og biolog i Kattegatcentret Rune Kristiansen med den nytilkomne bebo
14 sep 2016

 

[caption id="attachment_14345" align="aligncenter" width="620"]pm_rune_kc Kurator og biolog i Kattegatcentret Rune Kristiansen med den nytilkomne beboer. Foto: Kattegatcentret.[/caption]

To Læsø-fiskere har fanget det, som Kattegatcentret betegner som lidt en spektakulær fangst. De har nemlige hevet en blå hummer på 1600 gram i land.

Blå hummeren er nu overdraget i levende live til Kattegatcentret, hvortil den ankom efter en fire timers rejse fra Vesterøhavn på Læsø, hvor den blev landet til Kattegatcentret på Grenå.

Hummeren blev fanget ved Nordre Rønner ved stenrevet, der i 2008 blev genoprettet i forsøget på at tiltrække muslinger, hummer, krabber og fisk.

De to fiskere viste på kajen i Vesterø blå hummeren frem, og det var en af de forbipasserende på kajen, der købte hummeren og overdrog den til Kattegatcentret. En sommerhusejer på Læsø, Mira Trolle Scheel, fortæller således:

”Erling og Kaj råbte mig an og sagde, at jeg skulle komme og se noget helt specielt som de havde fanget. Jeg var meget imponeret over hummerens flotte blå farve og synes næsten, at det var synd, hvis den bare skulle sælges på aktionen”, fortæller Mira.

Mira købte derfor hummeren, og rettede henvendelse til kurator og biolog i Kattegatcentret Rune Kristiansen. I fællesskab fik de hurtigt arrangeret hummerens transport til Kattegatcentret.

”Vi er utrolig stolte af at ha’ modtaget dette fine blå eksemplar. Vi ved, at for den amerikanske hummer gælder det, at én ud af to millioner, får den specielle blå farve. Der er ikke lavet lignende undersøgelse for den europæiske hummer, men det forekommer helt sikkert yderst sjældent”, fortæller biolog Rune Kristiansen.

Hvad der giver anledning til hummerens blå farve, hersker der flere forskellige teorier om, dog er den mest udbredte teori, at farven skyldes en fejl i hummerens gener, der resulterer i at den bliver blå frem for sort.

pm_hummer_kc_ii

 

 

Flere Nyheder