Sjællandsk geddeforbud sendes i høring

I de kommende uger er der høring på et konkret forslag fra NaturErhvervstyrelsen, der betyder, at alle gedder, der bliver fanget, skal genudsættes. Re
03 feb 2015

I de kommende uger er der høring på et konkret forslag fra NaturErhvervstyrelsen, der betyder, at alle gedder, der bliver fanget, skal genudsættes. Reglerne vil - hvis de bliver gennemført efter høringsfasen - være gældende i fem år, fremgår det af en pressemeddelelse fra NaturErhverstyrelsen.

Forbuddet kommer til at være gældende for områderne Præstø Fjord, Stege Nor, Jungshoved Nor og Fane Fjord. Samtidig er der forslag om et garnforbud i de samme områder i perioden 1. februar – 31. maj. NaturErhvervstyrelsen gør gældende, at tidligere undersøgelser i Stege Nor peger på, at gedder foretager vandringer i forbindelse med gydning i marts, april og maj måned. Når forbuddet foreslås at gælde allerede fra 1. februar, skyldes det også hensynet til havørreder.

Forslaget er en del af de i alt seks tiltag, som fødevareminister Dan Jørgensen tidligere har fremlagt. En række af initiativerne - fx garnforbud ved Bornholm - har mødt stærk kritik fra erhvervsfiskere.

Flere Nyheder