Skærmen viser, hvor prisen er bedst

[caption id="attachment_8630" align="alignright" width="266"] De nye program viser straks fiskeren, hvor fangsten har størst værdi[/caption] For ma
15 Feb 2015

[caption id="attachment_8630" align="alignright" width="266"]Program priser De nye program viser straks fiskeren, hvor fangsten har størst værdi[/caption]

For mange fiskere er det nærmest på automatik hjemhavnen, der er destinationen, når fangsten skal sælges efter endt fiskeri. Det er der jo heller ikke noget galt i, men måske er det ikke lige hjemhavnen, hvor det netop den dag er det mest givtige sted at afhænde sin fisk. Men det kan være svært for fiskeren efter endt fiskeri at få overblik over, om det eventuel kan betale sig at sejle til en anden havn for afhænde fiskene. Det vil to unge iværksættere råde bod på med et nyt internetprogram til brug på fiskefartøjet. De har netop vundet den årlige iværksætterkonkurrence for universitetsstuderende Venture Cups Idea Competetion med deres ide om et program, der lynhurtigt på skærmen viser fiskeren, hvor han kan få det bedste udbytte af sine fisk.

- Ideen er egentlig forholdsvis simpel. Vi har lavet en hjemmeside, hvor fiskeren kan lægge sin fangst ind, og så kommer der straks grafer på skærmen, der viser, hvor meget lasten er værd i forskellige havne. Programmet tager selvfølgelig også hensyn til, at det koster mere brændstof at sejle til en havn længere væk, fortæller en af ophavsmændene til det nye program Rasmus Lundgaard Christensen, der er i gang med en PhD i statistisk analyse på Aalborg Universitet.

Skal udvikles

Rasmus Lundgaard Christensen og den anden halvdel af projektet Henrik Klarup, der er i gang med en mastergrad i softwareudvikling, arbejder nu på at udvide funktionaliteten i programmet med hensyntagen til, at det skal være simpelt for fiskeren at bruge.

- Lige nu er det priserne fra dagen før i en række havne med forbindelse til Nordsøen, der er grundlaget for beregningen af værdien af lasten. Det ville være fint, hvis der på sigt kunne kobles direkte op til auktioner og måske direkte til opkøbere, så priserne var realtidsopdaterede, siger Rasmus Lundgaard Christensen, der i den forbindelse også ser muligheder i at udvide programmet med flere auktioner og opkøbere i andre lande og farvande.

Kobles med vejesystem

Selvom programmet fortsat er i en udviklingsfase, er det i den første udgave allerede muligt at lægge ikke alene forskellige fiskearter ind men også de forskellige sorteringer, så fiskeren straks får et reelt billede, af hvad fangsten er værd.

- Der er også muligheder i at koble programmet sammen med for eksempel Marels vejesystem, så værdien af fangsten kan aflæses samtidig med at den vejes i en arbejdsgang, siger Rasmus Lundgaard Christensen. De to unge iværksættere vil gerne videreudvikle programmet, og har derfor brug for både interesserede investorer og fiskefartøjer, der vil teste programmet. Rasmus Lundgaard Christensen kan kontaktes på 2422 6708 eller rlc@es.aau.dk for yderligere oplysninger.

 

 

 

Flere Nyheder