Skagen-fisker fanger speciel rød fisk

[caption id="attachment_18588" align="alignright" width="355"] Sådan ser en nordisk beryx ud. Foto: Nordsøen Oceanarium[/caption] På en tur efter r
af Line Dalgaard Jensen
26 sep 2018

[caption id="attachment_18588" align="alignright" width="355"] Sådan ser en nordisk beryx ud. Foto: Nordsøen Oceanarium[/caption]

På en tur efter rejer fik S 255 North Sea en helt særlig bifangst. En rød dybhavsfisk, der hedder nordisk Beryx (Beryx decadactylus) og som kun sjældent ses i de nordlige farvande. Det skriver nordjyske.dk.

Fisken ligner en rødfisk med sin røde farve og meget store øjne. Den er ca. 60 cm lange og holder sig normalt på mere end 200 meters dybde.

- Da jeg så den, kunne jeg straks se, at det ikke var en, vi plejer at fange, siger fisker Thomas Hjort Samuelsen, der blev rådet til at fryse den og kontakte Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

Her er man glade for fiskerens fangst og har taget kontakt til "Fiskeatlas", der registrerer alle fund af nye og sjældne saltvandsfisk i dansk farvand. Fisken er kun dokumenteret i Danmark to gange før;  i 1955 og i 2010. Den skal sendes til Zoologisk Museum i København og indgå i den zoologiske samling.

 

Flere Nyheder