Skagen Havns etape 3 bliver ændret

Tre gange indenfor de sidste 10 år har Skagen Havn udvidet to gange. Nu er den tredje etape i udviklingsplanen af Danmarks største fiskerihavn på vej
12 jun 2017

Tre gange indenfor de sidste 10 år har Skagen Havn udvidet to gange. Nu er den tredje etape i udviklingsplanen af Danmarks største fiskerihavn på vej igennem planlægningen. I efteråret 2016 blev der fremlagt en plan for projekt, som er det første skridt mod en godkendelse. Foroffentlighedsfasen gav accept til det videre arbejde, men siden da har Skagen Havn sammen med Cowi arbejdet videre for at optimere havnen både når det gælder bølgeuro i de indre bassiner og også for at give lidt mere plads til landarealerne.

Derfor har Skagen Havn nu bedt Frederikshavn Kommune, der er myndighed på området, om lov til at ændre lidt i planerne. I forbindelse med undersøgelserne af projektet er Cowi og Skagen Havn nået frem til en række forbedringer, ligesom der er brug for større arealer og andre besejlingsforhold.

I korte træk nævner Skagen Havn, at der sker følgende ændringer:

- Den nye kaj og bagland er drejes en smule for at skabe en 100 meter bred passager ind til Østhavnen.

- Det nye baglandsareal bag den nye kaj er forøges med 30 meter.

- Den eksisterende nordmole fjernes for at skabe bedre besejlingsforhold.

- Den nye havneudmunding reduceres til 200 meter.

- Den eksisterende Sydmole fra etape 2 udvidelsen forlænges med cirka 475 metr for at skabe bedre bølgedæmpning, når den eksisterende Nordmole fjernes.

- Havnebassin foran den nye kaj og i det gamle forhavnsbassin uddybes til 10 meter.

- Havne- og svajebassin i etape 2 udvidelsen uddybes til henholdsvis 13 o g14 meters vanddybde.

- Sejlløbet (uden for havnen) uddbydes til 16 meter.

[caption id="attachment_15954" align="aligncenter" width="620"] Sådan ser det nye projekt for Skagen havns etape 3 ud efter nogle mindre ændringer, der samlet skal forbedre projektet. Grafik: Skagen Havn.[/caption]

De to forrige

Skagen Havn er løbende over de sidste 10 år blevet udvidet. I 2007 blev der etableret bagareal på 11 hektar og 170 meter kajanlæg. Området rummer i dag blandt andet en række redskabshuse for fiskeriselskaber, ligesom også Skagen Skipperskole har til huse i området.

I 2015 blev der etableret et nyt havneafsnit med omkring 580 meter kajanlæg, primært til anløb af krydstogtsskibe og ny indsejling. Området blev skabt ved at lægge cirka 1.100 meter ny sydmole og 145 meter ny nordmole.

 

Flere Nyheder