Skagen kan snart tilbyde skibsføreruddannelse

Skagen Skipperskole har nu fået lov til at udvide sin palet af tilbud med uddannelsen til skibsfører. Dermed får skolen gjort sine tilbud om uddannels
24 Mar 2015

Skagen Skipperskole har nu fået lov til at udvide sin palet af tilbud med uddannelsen til skibsfører. Dermed får skolen gjort sine tilbud om uddannelse komplet – i fremtiden vil skolen således kunne tilbyde uddannelser som maskinmester, navigatør og skibsfører.

- Skibsføreruddannelsen er den sidste del, der mangler i Nordjylland. Man kan få alle maritime uddannelser i Nordjylland, siger Anders Chr. Andersen, forstander Skagen Skipperskole, til Fiskeri Tidende.

Hidtil har Skagen Skipperskoles tilbud omfattet uddannelse til fiskeskipper af 1. Grad og Sætteskipper, som de højest rangerede.

- Skibsføreren er toppen af kransekagen på den navigatoriske uddannelser. Det er det største kørekort man kan få, siger Anders Chr. Andersen.

To semestre

Uddannelsen strækker sig over to semestre, svarende til ét års uddannelse, hvor der stadig vil være mulighed for at fortsætte karriereforløbet. En lang række af fagene på uddannelsen handler om ledelse.

- Der er en lille smule ekstra navigation og skibsteknik. Det er meget de bløde fag som ledelse, kommunikation og kulturforståelse, som især i land er efterlyst, forklarer skipperskolens forstander.

Endnu mangler de sidste detaljer omkring uddannelsen. Skagen Skipperskole har fået deres ansøgning godkendt, og nu venter de på at få godkendt selve uddannelsesdelens sammensætning.

- Det er nu rimelig nemt for det er en eksisterende uddannelse. Vi skal have godkendt lærerkræfterne, og vi skal auditeres på hele systemet for at være klar, siger Anders Chr. Andersen, der forventer at alt er på plads, så det første hold kan påbegyndes i januar 2016.

Flere Nyheder