Skagerak Salmon skal fyre folk

Den norske-ejede virksomhed Skagerak Salmon i Hirtshals skal igennem en fyringsrunde. Ifølge Food Supply begynder direktør Johnny Odgaard på forhandli
07 Aug 2015

Den norske-ejede virksomhed Skagerak Salmon i Hirtshals skal igennem en fyringsrunde. Ifølge Food Supply begynder direktør Johnny Odgaard på forhandlingerne om fyringer med tillidsfolkene i denne uge, men han ønsker endnu at sige noget om, hvor mange han forestiller, der skal fyres i virksomheden, der fik norske ejere den 1. maj i år.

Det er mange år med underskud på driften, der angiveligt er årsagen til, at der nu skal fyringer til for at få virksomheden på ret køl. Fra 2008 til og med 2014 skal Skagerak Salmon angiveligt have et negativt resultat før skat hvert år. I alt er det akkumulerede underskud på knap 60 mio. kroner i perioden.

- Virksomhedens ledelse ønsker at beholde Skagerak Salmon i Hirtshals. Derfor vælger vi at reducere antal ansatte, i stedet for at nedlægge virksomheden eller flytte produktionen til et land med lavere lønomkostninger. I forbindelse med reduktionen er det oplyst til de ansatte, at ingen dele af selskabets produktion vil blive flyttet, konstaterer Johnny Odgaard overfor Food Supply.

Inden fyringsrunden bliver iværksat har Skagerak Salmon 102 ansatte. Direktør Johnny Odgaard kom til virksomheden i forbindelse med den norske overtagelse i maj.

Flere Nyheder