Skagerrak Pelagic er i topform

[caption id="attachment_1173" align="aligncenter" width="620"] Skagerak Pelagic, som producerer sild og makrel, har lagt finanskrisen bag sig[/caption
27 mar 2017

[caption id="attachment_1173" align="aligncenter" width="620"] Skagerak Pelagic, som producerer sild og makrel, har lagt finanskrisen bag sig[/caption]

Skagerak Pelagic, som producerer makrel og sild, har aldrig været i bedre form. I hvert fald hvis man ser på regnskabet for 2016. I regnskabet, som blev præsenteret tidligere på ugen, leverede Skagerak Pelagic et resultat på bundlinjen på 39,0 mio. kr. mod 3,7 mio. kr. i 2015. Det bidrog væsentligt til det samlede resultat i det overliggende selskab Skagerak Holding, der i 2016 landede et resultat på 19,2 mio. kr. mod 2,2 mio. kr. i 2015. De alvorlige skrammer, som virksomheden fik under finanskrisen fra 2007 til 2011, er nu helet. De seneste fem regnskabsår har Skagerrak Pelagic præsteret et samlet overskud på 96 mio. kr., hvoraf de 39,0 mio. kr. som nævnt blev hentet sidste år.

- Resultatet er det bedste i mine 56 år i selskabet. Det glæder mig kolossalt meget, at vi har nået det her, efter den modvind, vi har været igennem. Resultatet skyldes dygtige, motiverede og engagerede medarbejdere og en god handlingsplan, siger den 75­årige ejer af Skagerak Holding Iver Espersen til FødevareWatch. Han forventer dog ikke, at 2017 vil blive et år med et nyt rekordresultat. I ledelsesberetningen i regnskabet gør ledelsen opmærksom på, at resultatet især skyldes en enkelt af selskabets syv produktgrupper, der har haft specielt positive markedsvilkår. Lige så positive markedsvilkår forventer virksomheden ikke i 2017, og regner derfor med at realisere et resultat på et lavere niveau end rekordresultatet sidste år.

Skagerrak Group, som er en af landets største virksomheder inden for fiskeindustri, havde en samlet omsætning sidste år på 635 mio. kr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flere Nyheder