Skal melde ind for hvert træk

[caption id="attachment_8268" align="alignright" width="300"] SG 20 Petua[/caption] En række nye administrative regler for indberetning af fangst t
af Claus Kirkegaard
15 Jan 2015

[caption id="attachment_8268" align="alignright" width="300"]SG 20 Petua Søby SG 20 Petua[/caption]

En række nye administrative regler for indberetning af fangst trådte i kraft ved årsskiftet. Det har Jørgen Holm Pedersen, fiskeskipper på SG 20 Petua, arbejdet med siden mandag, der var første dag på havet i det nye år.

- Der har været noget kludder med logbogen. Man skal indtaste i systemet efter hvert træk, og når vi har mere end 300 kilo torsk skal vi lave en plusmelding. Det skal meldes ind to timer før, siger Jørgen Holm Pedersen.

Torsdag formiddag er fiskeskipperen i gang med dagens første træk i farvandet syd for Als.

- Det er mest fladfisk og ikke ret mange kilo torsk. Vi har halvandet tons fladfisk og 300-400 kilo torsk om dagen, siger Jørgen Holm Pedersen.

I ugens første dage har fiskeskipperen taget to træk om dagen med en varighed på tre-fire timer.

- Prisen har været nogenlunde på torsken med 25-30 kroner kiloet for to’ere. Rødspætterne lå på seks-syv kroner kiloet, siger Jørgen Holm Pedersen, der lander fiskene i Søby på Ærø.

I de nye regler er det anført, at undermålstorsk skal bringes med i land.

- Vi fanger ikke nogle af dem, med det, som vi arbejder med. Det er maskestørrelsen, der gør det, siger fiskeskipperen.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor udsmidet skal skrives på. Jeg har også spurgt kontrollen, hvad det skal bruges til. De har sagt, at det ikke skal bruges til noget. Lad os nu se, tænker jeg, siger Jørgen Holm Pedersen.

De nye regler har også betydet ændringer i rutinerne på SG20 Petua.

- Hver gang, vi hiver skal vi ind med gummihandsker og hele munderingen og taste et overslag på, hvor meget vi har fanget. Fiskene skal også sorteres, så der er nok at se til, siger Jørgen Holm Pedersen.

- Det lader som om, at systemet er lavet til større skibe, siger fiskeskipperen.

Flere Nyheder