Skal NaturErhvervstyrelsen væk fra København?

Venstre lagde i sin valgkamp forud for valget til Folketinget den 18. juni op til, at man gerne vil flytte statslige institutioner væk fra Hovedstaden
05 aug 2015

Venstre lagde i sin valgkamp forud for valget til Folketinget den 18. juni op til, at man gerne vil flytte statslige institutioner væk fra Hovedstaden. Det fik opbakning fra Dansk Folkeparti, og nu er partiet endda kommet med bud på i alt 12 institutioner, som man vil have ud i provinsen.

En af de tolv er NaturErhvervstyrelsen, der har ansvaret for såvel fiskeri som landbrug. For det giver god mening, mener Dansk Folkeparti, at flytte netop NaturErhvervstyrelsen væk fra København.

-Den har 800 medarbejdere siddende i hovedstaden, men den beskæftiger sig med opgaver, som man logisk set burde løse lokalt, hvor der er meget fiskeri og landbrug, siger Peter Skaarup i følge Berlingske.

Han understreger dog, at han ikke vil komme med bud på, hvor i landet fx NaturErhvervstyrelsen og nogle af de øvrige 11 statslige institutioner skal placeres.

- Vi har ikke sat geografiske områder på endnu. Der skal vi have nogle eksperter indover, som ved, hvor det i særlig grad kunne være relevant at placere de enkelte arbejdspladser, siger Peter Skaarup til Berlingske.

Blandt de øvrige 11 statslige institutioner, som Dansk Folkeparti vil have væk fra Hovedstadsområdet, er Vejdirektoratet, DMI og Kulturstyrelsen. Dansk Folkeparti fremhæver, at 44 procent af de statslige institutioner i dag er placeret i eller omkring København.

Flere Nyheder