Skarv, sæler og kutling er med på Folkemødet

Når Folkemødet bliver skudt i gang torsdag i denne uge, vil der i lighed med de foregående år blive afholdt masser af åbne debatter, hvor politikere m
13 jun 2016

Når Folkemødet bliver skudt i gang torsdag i denne uge, vil der i lighed med de foregående år blive afholdt masser af åbne debatter, hvor politikere møder borgere samt erhvervs- samt organisationsfolk.

På Folkemødet vil der også blive talt om skarver, sæler og den sortmundede kutling, som lige nu udgør et stort problem i det kystnære fiskeri – særligt i den sydøstlige del af Danmark. Det bliver blandt andet opgaven for Mads Christoffersen fra DTU Aqua.

- Jeg skal til Folkemødet for at gøre opmærksom på udfordringerne i det kystnære fiskeri i forhold til sortmundet kutling. Men også i forhold til sæler og skarver. Det bliver interessant at få holdninger og synspunkter fra blandt andet de danske erhvervsfiskere, som oplever de her problemer. Hvilke ideer har de selv? Hvad kan vi gøre i forhold til for eksempel den sortmundede kutling? Hvordan griber vi problemstillingen angående sæler an?, fortæller Mads Christoffersen, der er fiskeplejekonsulent hos DTU Aqua,

- Jeg var med til Naturmødet i Hirtshals, og her havde vi en god snak og dialog, så det håber jeg fortsætter på Bornholm, siger han.

Flere Nyheder