Skarven giver problemer ved Skjern Å

Folketingsmedlem for Venstre, Esben Lunde Larsen, kræver nu handling af miljøminister Kirsten Brosbøl i forhold til de skarver, der er godt i gang med
30 apr 2015

Folketingsmedlem for Venstre, Esben Lunde Larsen, kræver nu handling af miljøminister Kirsten Brosbøl i forhold til de skarver, der er godt i gang med at få gjort kål på de laks, der er i Skjern Å. Han vil have ministeren til at stoppe skarvernes ædegilde på lakseynglen.

- Jeg ser gerne, at vi får taget livtag med skarven i Ringkøbing Fjord og Skjern Å. Vi har et naturgenopretningsprojekt til 350 millioner kroner, der blandt andet skulle gøre det bedre for laksen i Skjern Å. Derfor giver det ingen meningen, at Skarven - der ikke hører hjemme i vores natur - blev genudsat og nu sidder og mæsker sig i laksen, siger Esben Lunde Larsen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Det er først inden for de senere år, at skarven har fundet sit nye spisekammer i Skjern Å. Før var det i Ringkøbing Fjord, hvor det var erhvervsfiskerne, der havde skarven som ”konkurrent” til fiskene i fjorden. Men isvintre i 2009 og 2010 fik skarven til at flytte.

Konkret henstiller Esben Lunde Larsen til, at miljøminister Kirsten Brosbøl får gjort noget ved to kolonier med de forhadte fugle, så lakseynglen får bedre muligheder for at overleve og bidrage til blandt andet lystfiskeriet i Skjern Å.

Flere Nyheder