Skarven kan frit æde fisk i Vadehavet

[caption id="attachment_2467" align="alignright" width="149"] Skarven kan æde op til 500 fisk om dagen. Arkivfoto[/caption] I mange år har det være
af Line Dalgaard Jensen
15 okt 2018

[]

I mange år har det været tilladt at skyde Skarven i Vadehavet. Men det er slut nu.

Naturstyrelsen har standset dispensationen til at skyde fugle vest for Kammerslusen i Ribe, skriver dr.dk. - og det vækker bekymring hos bl.a. erhvervsfisker Gert Mikkelsen, der har været med til at regulere skarven i Vadehavet i 14 år.

- Jeg er meget ærgerlig. Jeg har flere gange fået at vide, at hvis ikke jeg havde reguleret skarvene, havde der ikke været flere snæbler tilbage – det er tilfældet i andre åer, hvor skarven ikke er blevet reguleret, siger han.

Snæblen er en udrydningstruet og totalfredet fisk, som sammen med områdets laks, ørreder og ål er en populær spise for skarven. Snæblen lever og vokser i det salte vadehav ud for den sydvestjyske kyst.

Gert Mikkelsen må fortsat gerne skyde skarven langs åløbet øst for Kammerslusen, men vurderer, at det langt fra er nok, hvis man ønsker at beskytte fisken. De seneste optællinger af snæblen skete i 2014 - dengang var der 3.000 tilbage. Skarven, der også er fredet, kan spise 400-500 kg fisk om dagen. I 2016 blev bestanden vurderet til omkring 30.000 par ynglende skarver.

 

 

 

 

 

 

 

Flere Nyheder