Skibet blev fyldt på tre døgn

Fiskerne, som lige nu har godt gang i fiskeriet efter tobis, kommer i disse dage med nogle meget positive meldinger om fiskeriet. De melder om rigtig
06 maj 2015

Tobis i lastFiskerne, som lige nu har godt gang i fiskeriet efter tobis, kommer i disse dage med nogle meget positive meldinger om fiskeriet. De melder om rigtig gode fangstrater. John Anker Hametner står bag seks fartøjer, der i øjeblikket er i gang med af fiske efter tobis, og han glæder sig, over de meldinger han får fra skipperne på fartøjerne selvom to af dem lige nu ligger i kø ved TripleNine i Thyborøn.

- Vi har seks fartøjer i drift, men to af dem ligger i øjeblikket i kø for at blive losset. S 229 Maria Hametner kom ind søndag morgen, og kommer måske til i morgen tidlig (onsdag, red.). Den har efter tre døgn fanget de godt 600 tons, som den kan laste, fortæller John Anker Hametner, som også har L 525 Thingholt liggende i kø i Thyborøn for at blive losset.

- Thingholt kom i går aftes kl. 21 ( tirsdag aften, red. ), og kan først forvente at blive losset på lørdag. Men det er faktisk positivt, hellere ligge i kø her en at skulle bruge 12 døgn på at fange fiskene. Selvom vi selvfølgelig tripper efter at komme af sted igen, så er køen jo reelt et positivt tegn på, at fangstraterne er gode, konstaterer John-Anker Hametner. L 525 Thingholt, som rederiet har købt i år, vil bruge ventetiden på at få optimeret trawlet, som ikke har fungeret optimalt under tobisfiskeriet.

- De fik 200 tons i døgnet med et trawl, der ikke er optimalt. Til sidst var det faktisk 200 tons på en halv dag, og kan man få 200 tons med et trawl, som ikke duer, så er det et godt fiskeri, siger John-Anker Hametner.

Flere Nyheder