Skipper er tilfreds med natfiskeri efter jomfruhummer

[caption id="attachment_14217" align="aligncenter" width="620"] FN 219 Vibima[/caption] Hen på aftenen onsdag fanger Fiskeri Tidende skipper Freder
20 aug 2016

[caption id="attachment_14217" align="aligncenter" width="620"]FN219_H_Hansen FN 219 Vibima[/caption]

Hen på aftenen onsdag fanger Fiskeri Tidende skipper Frederik Snille Larsen for at høre, hvordan det går med fiskeriet. Og det er en ganske tilfreds skipper, avisen får en snak med.

- Det går helt fint i øjeblikket med vores fiskeri. Vi er gået over i natfiskeri efter jomfruhummeren, hvor vi her kl. 21 satte trawlet, og så trækker vi indtil ved 1-tiden i nat. Når vi så har sorteret det, vi får med op, sætter vi trawlet igen og trækker til solopgang, og så sejler vi ind igen, siger skipper Frederik Snille Larsen og forklarer, at det er årstiden, der gør, at det er natfiskeri lige nu.

- Her om sommeren kan det være dødt at fiske hummer om dagen, så nu har vi fisket den sidste gode uges tid om natten, og det har været helt fint med rundt regnet 200 kilo pr. tur, siger Frederik Snille Larsen.

Jomfruhummeren bliver landet til auktionen i Strandby, men sådan har det ikke altid været for den unge skipper.

- I starten havde vi en aftale med Læsø Fiskeindustri om at lande vores jomfruhummer hos dem. Og det var fint at lande hos dem, men vi blev enige om, at der kunne være flere penge i at lande fisken på en auktion. Og så er vi hjemhørende i Strandby, så vi støtter også den lokale auktion og den lokale havn, siger Frederik Snille Larsen.

Der er to mand om bord på FN 219 Vibima, og man kan sige, at det bliver i familien.

- Det seneste halvandet år har jeg haft min lillebror med ude. Det går såmænd fint nok, når bare han passer sit job, og jeg passer mit. Vi har en helt fin fordeling, siger Frederik Snille Larsen, som nu ser frem til en forlænget weekend.

- Når vi kommer hjem i morgen tidlig, er det weekend. Nu har vi fisket 10 nætter i træk, så det er tiltrængt med weekend, siger Frederik Snille Larsen.

 

Flere Nyheder