Skipperskolen tilbyder gratis ledelseskursus

  [caption id="attachment_14232" align="aligncenter" width="620"] En del af undervisningen foregik i simulatorerne på Skagen Skipperskole, og
25 aug 2016

 

[caption id="attachment_14232" align="aligncenter" width="620"]En del af undervisningen foregik i simulatorerne på Skagen Skipperskole, og emner her fra blev efterfølgende diskuterer ud fra en ledelsessituation. Foto: Skipperskolen. En del af undervisningen foregik i simulatorerne på Skagen Skipperskole, og emner her fra blev efterfølgende diskuterer ud fra en ledelsessituation. Foto: Skipperskolen.[/caption]

Der er meget fokus på ledelse – og især god ledelse i erhvervslivet. Og det gælder også ombord på et fiskefartøj, hvor en lang række ledelsemæssige opgaver løses undervejs på rejsen.

Måske betegnes måden at løse en konflikt eller en lille tvist ikke som et ledelsesmæssigt redskab, men ledelse udøves på mange måder. Derfor er Skagen Skipperskole nu igen på banen med et gratis ledelseskursus til skippere og styrmænd. Kurset betales via midler fra Fiskeafgiftsfonden, og er et 3-dages Bridge Resource Management kursus skræddersyet til den danske fiskeriflåde.

Det førstkommende kursus starter 31. august og det næste den 14. september, så der er ikke lang tid til at beslutte sig for om man vil deltage.

Kurset har tidligere været gennemført på Skipperskolen med stor succes. Deltagerne havde en baggrund som navigatører i fiskeflåden, og en af dem var fiskeskipper Gunnar Nolsø, skipper på HG 62 Beinur. Han var efter kurset meget tilfreds med udbyttet.

- Det var et fantastisk kursus. Meget givende, konstaterer han.

En del af undervisningen foregår i simulatoren, og med tænkte situationer ombord drøftes en række ledelsesmæssige dilemmaer.

Gunnar Nolsø peger på, at det faktisk var de teoretiske fag, der var mest spændende. For træningen i simulatoren var han som skipper på et fiskefartøj vant til, og derfor var det blandt andet kommunikation, der var i top for ham.

- Der er ingen tvivl om, at jeg kommer til at bruge viden fra kurset, siger han og peger på, at han også fik redskaber til at samtalen, når der er problemer.

- Man har en tendens til at feje problemerne ind under gulvtæppet, og så eksploderer de, forklarer Gunnar Nolsø.

 
Om kurset
Lederuddannelse i en skibssimulator er et unikt koncept, hvor deltagerne står over for udfordrende ledelsesmæssige problemer, og hvor effektiv kommunikation, fælles situationsfornemmelse, delegering, komplet oversigt, beslutningstagning i krævende situationer og samarbejde er afgørende for holdets succes.
Uddannelsen er baseret på praktiske øvelser, der kan sammenlignes med virkelige situationer i skibets daglige drift.
Udfordringerne består i at optimere håndtering af stress, forbedre egen og andres situationsfornemmelse, vurdere situationer ordentligt, træffe beslutninger med fokus på dine egne styrker og kompetencer.

 

De næste kursusdage i 2016

Kurserne udbydes efter ”først til mølle”-princippet, og tilmelding via Skagen Skipperskoles hjemmeside her: http://www.skipperskolen.dk/kursus/kursustilbud

Onsdag den 31. august til 2. september

Onsdag den 14. september til 16. septembe

 

Flere Nyheder