Skotske fiskere vil ud af EU

[caption id="attachment_13979" align="aligncenter" width="924"] De skotske fiskere vil helst ud af EU - selvom et flertal i befolkningen var for forts
08 jul 2016

[caption id="attachment_13979" align="aligncenter" width="924"]De skotske fiskere vil helst ud af EU - selvom et flertal i befolkningen var for fortsat medlemskab. Foto: René Dandanell. De skotske fiskere vil helst ud af EU - selvom et flertal i befolkningen var for fortsat medlemskab. Foto: René Dandanell.[/caption]

Den skotske befolkning vil gerne blive i EU, men det gælder ikke for alle. Fiskerne er nemlig arge modstandere af EU, og selvom de op til afstemningen i de skotske fiskeres organisation, Scottish Fishermens Federation, var neturale i forhold til at forlade eller forblive i EU, så har de nu valgt side. De vil nemlig ud af EU, og på et møde med den ansvarlige minister for fiskeri i Skotland gjorde de det klart, at de ønsker en udmeldelse.

Målet for fiskerne efter en udmeldelse er at få større indflydelse og kontrol med deres fiskepladser, der er indenfor Storbritanniens farvand.

Ifølge Bertie Armstrong, direktør i Scottish Fishermens Federation, skal Storbritannien have den samme rolle i forhandlingerne om fiskerettighederne, som Norge har i dag.

- Vi skal ikke fiske flere fisk, men i forhold til Norge, Færøerne og Island, så fisker de fisk, der skulle være vores, sagde Mike Park, Scottish White Fish Producers Association, efter mødet til BBC.

Et britisk farvel vil derfor også føre til, at de forhandlinger, der hvert år pågår omkring fiskerettighederne vil blive vanskeliggjort. For med EU på den ene side, og Norge, Island, Færøerne og Storbritannien på den anden side, så bliver det et større puslespil at få til at gå op end i dag.

62 procent af skotterne stemte ja til at forblive i EU, men i fiskeribyerne Peterhead og Fraserborough var modstanden stor mod EU.

Flere Nyheder