Slæber dobbelt efter brisling

Jakob Jørgensen, H 45 Lone, ligger torsdag morgen og steamer sydover fra Hvide Sande side om side med S 430 Well-Bank, da Fiskeri Tidende får fat i ha
af Claus Kirkegaard
05 jul 2018

Jakob Jørgensen, H 45 Lone, ligger torsdag morgen og steamer sydover fra Hvide Sande side om side med S 430 Well-Bank, da Fiskeri Tidende får fat i ham til en snak om, hvordan det går med fiskeriet.

- Lige nu ligger vi og søger efter brisling. Vi har rigget om, så vi ligger og slæber dobbelt med S 430 Well-Bank. Det er en fordel at slæbe dobbelt, når vi ligger her inde på grundt vand og fisker, for stimefisken vil ofte ikke ind under båden. Derudover er vi to fartøjer til at søge efter fisken, som vi gør lige nu. Og så er det også brændstofbesparende at fiske på den måde. Det er vel omkring det halve vi bruger i brændstof, i forhold til når vi slæber alene, siger Jakob Jørgensen.

Det er tredje tur for de to fartøjer efter brisling, hvor de ligger og søger efter fisken tæt under land.

- Vi ligger mellem Hvide Sande og Esbjerg og omkring 20 mil ud. Det er tredje tur, vi er på, og jeg regner med, at vi fisker videre efter brisling, indtil vi går på sommerferie om 14 dage, siger Jakob Jørgensen.

Inden brislingefiskeriet fiskede han først tobis på rationsfiskeri i område 2, hvorefter han lejede lidt tobis i område 2 og 3. Men nu er det brisling, det gælder.

- Tobisfiskeriet har været godt for os med priser på mellem 1,70 og 1,80 kroner kiloet. Nu er det som sagt kun tredje tur efter brisling, så vi har ikke set en afregning endnu, men vi har da landet to gange 100 tons brisling, så det er også godt fiskeri her lige før ferien, lyder det fra Jakob Jørgensen.

Om 14 dage sejler skipper så hjem til Gilleleje, hvor fartøjet skal kølhales, og så gælder det sild i Østersøen til efteråret.

- Nu må vi så se, om det bliver sidste gang efter sild i den vestlige Østersø. Rådgivningen siger jo en 0-kvote til næste år. Vi kan så håbe, at der kommer lidt til forhandlingerne senere på året, siger Jakob Jørgensen.

Flere Nyheder