Slut med at jagte tørfisk

Fødevarekontrollen skal ikke bruge sin tid på at kigge efter tørfisk på en tørresnor i Vestjylland. Det er udmeldingen fra miljø- og fødevareminister
28 Oct 2015

Skærmbillede 2015-10-28 kl. 11.04.56Fødevarekontrollen skal ikke bruge sin tid på at kigge efter tørfisk på en tørresnor i Vestjylland. Det er udmeldingen fra miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen

”Dårlig køkkenhygiejne, listeria i ældremad og sjusk med fødevaresikkerheden er blandt de problemer, Fødevarekontrollen skal fokusere mere på”, lyder det fra miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

“Det seneste år har vi set flere sager, hvor listeria på ulykkelig vis har kostet menneskeliv, samtidig med, at vi har hørt om kanelsneglskontrol og problemer med at tørre salte fisk på en tørresnor i Vestjylland. Den prioritering er helt skæv, og det retter jeg nu op på. Fødevarestyrelsen skal bruge kræfter der, hvor det batter for fødevaresikkerheden, som kan redde menneskeliv og nedbringe antallet af personer som bliver syge af maden, i stedet for der, hvor indsatsen kun medfører hovedrysten”, siger Eva Kjer Hansen.

Fødevarestyrelsen er i øjeblikket ved at planlægge kontrolkampagnerne for 2016, og ministeren har nu indskærpet, at der kun skal iværksættes kampagner, der har med fødevaresikkerhed eller grov vildledning at gøre samt kampagner med det specifikke formål at hjælpe virksomhederne med at forstå og følge reglerne.

Fødevarekontrollen gennemfører årligt ca. 12-18 kontrolkampagner på fødevareområdet.  Kontrolkampagner adskiller sig fra den traditionelle kontrol ved at fokusere mere målrettet på enkelte emner, som f.eks. listeria og årsager til roskildesyge, og ved at være mere dybdegående i sin kontrol og vejledning. Antallet af kontroller i den enkelte kampagne kan variere afhængig af emne og målgruppe – fra 50 til 1.000 kontroller.

Flere Nyheder