Små mængder men store priser

[caption id="attachment_15764" align="aligncenter" width="620"] RI 323 Kirsten Marie[/caption] Trawleren RI 323 ligger stik vest for Rømø, da Fiske
15 maj 2017

[]

Trawleren RI 323 ligger stik vest for Rømø, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Carsten Jensen til en snak om, hvordan det går med fiskeriet efter hesterejer i øjeblikket.

- Der er små mængder – men store priser. Så kort kan det siges lige nu. Sådan har det faktisk været hele året. Vi havde håbet på lidt større mængder på denne årstid, men det kan nå at komme endnu, siger Carsten Jensen.

- så lige nu må vi trøste os med, at de gode priser er med til, at vi kan holde en god ugeløn, tilføjer han.

Alle de hesterejer, de lander, bliver sendt sydpå.

- Vi har en fast aftager af hesterejerne, som kører dem til Holland. Vores afregningspris er så den pris, de kan få i Holland. Det kører fint, og pengene kommer lige så hurtigt, som hvis det var solgt på en dansk auktion, siger Carsten Jensen.

De er to mand om bord, når de fisker efter hesterejer. En i styrhuset og en på dæk. Og det er rigeligt.

- En i styrhuset og en på dæk – sådan tror jeg faktisk alle hestereje fiskere kører. Når vi hiver rejerne om bord, sorterer vi undermålere fra, så bliver de kogt og lagt i 20 kilos poser, som vi fryser ned. På fabrikken på Rømø bliver de så sorteret i 3 forskellige størrelser, siger Carsten Jensen.

I øjeblikket fisker de mest om natten, men de kan godt hænde at være ude flere dage.

- Men vi er aldrig ude mere end højst 3 dage. Det er et krav fra aftager, og det har selvfølgelig noget med kvaliteten at gøre, siger Carsten Jensen.

Om ganske kort tid bliver der ikke fisket i weekenden mere.

- Fra juni til og med august måned har vi weekendstop. Oprindeligt var det noget, vi indførte frivilligt, men nu har det jo også noget at gøre med, at vi prøver at blive MSC-certificeret – vi er spændte på, hvad det ender med, siger Carsten Jensen.

Flere Nyheder