Snille sælger friske Strandby-fisk i hele Vendsyssel

[caption id="attachment_18107" align="alignright" width="150"] Snilles Fisk kører rundt i Vendsyssel. Foto: Snilles Fisk Strandby[/caption] Ved før
af Line Dalgaard Jensen
31 jul 2018

[]

Ved første øjekast ligner det mest af alt bare en stor varevogn. En hvid Citröen, der som mange andre drøner afsted på de nordjyske landeveje, men lad dig endelig ikke narre.

Når først bilen gør stop forskellige steder i Vendsyssel, så er det et lille fiskeudsalg med 23-årige Kristian Snille Larsen bag disken.

- Jeg kalder det jo "Snilles Fisk Strandby", så fiskene er selvfølgelig alle opkøbt på auktion eller af fiskeeksportører i Strandby. Jeg vil gerne støtte de lokale fisker, siger strandbynitten, der sælger til både lokale og turister.

Fra fisker til forretning
Netop fiskeriet i Strandby er den ny udklækkede selvstændige fiskehandler selv en del af. Han er født ind i en fiskerfamilie, uddannet erhvervsfisker og har tidligere fisket i 6 år. Bl.a. med FN 219 Vibima.

- Så jeg ved godt, hvordan en god frisk fisk ser ud, griner Snille.

Desværre begyndte ryggen at brokke sig lidt. Derfor gik han i land og søgte nye veje. Med en forhistorie med fisk og et ønske om at være selvstændig, ja, så begyndte ideen om en fiskebil at spire.

Knald på!
Det krævede selvfølgelig en bil, hvilket fiskehandleren købte i Frankrig og fik ombygget til fiskebil på Fyn. Så kom han på vejen, og nu har Snilles Fisk Strandby været i gang i en måned. En måned, som Kristian Snille Larsen ser tilbage på med stor tilfredshed:

- Der har været knald på. Jeg er jo bare mig selv, så der er hele tiden noget at give sig til, fortæller han.

Bilen kører fra Skagen i nord til Nørresundby i syd. Den stopper i Brønderslev, Elling, Strandby, Jerup, Aalbæk og flere andre byer. I aften (tirsdag) er han at finde på Strandby Havn til Sjov på Strandby Havn. Se mere på facebook-siden: .

Flere Nyheder