Socialdemokrat foreslår at flytte Fiskeristyrelsen til Nordjylland

[caption id="attachment_10185" align="aligncenter" width="998"] Simon Kollerup, socialdemokratisk folketingsmedlem valg i Nordjylland.[/caption] Fi
08 sep 2017

[]

Fiskeriets forvaltning skal lægge i Nordjylland, mener den socialdemokratiske ordfører for fiskeri, Simon Kollerup.

- Fiskeristyrelsen skal ud i landet og tættere på de fiskere, som de skal holde øje med og vejlede. Vi foreslår i Socialdemokratiet, at Fiskeristyrelsen flyttes ud af København til Nordjylland, siger han til nyhedsbureauet Ritzau.

Det er en konsekvens af den seneste tid uro omkring administrationen af kvotefordelingen, der har bragt Simon Kollerup, der iøvrigt er valgt i Nordjylland for socialdemokraterne, på banen med forslaget.

Fiskeriområdet omfatter cirka 250 statslige medarbejdere.

Simon Kollerup begrunder forslaget med, at Nordjylland som den største fiskeriregion i Danmark er det mest oplagte sted for styrelsen.

- Sammen med et stærkt fagligt miljø på Aalborg Universitet så bliver det muligt at rekruttere dygtige medarbejdere med de nødvendige juridiske kompetencer, siger han.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besøger fredag Hanstholm Havn i Nordjylland. Det sker i anledning af havnens 50 års jubilæum.

- Jeg vil da meget tydeligt opfordre til, at Lars Løkke Rasmussen bider på krogen og tager positivt imod det socialdemokratiske initiativ, og han dermed også i dag kan fortælle, at han vil gennemføre det, siger Simon Kollerup.

 

Flere Nyheder