Socialdemokrater er bekymrede for miljøet

Regeringsskiftet og – ikke mindst – sammenlægningen af Miljøministeriet og Fødevareministeriet skaber bekymring hos det største oppositionsparti, Soci
03 jul 2015

Regeringsskiftet og – ikke mindst – sammenlægningen af Miljøministeriet og Fødevareministeriet skaber bekymring hos det største oppositionsparti, Socialdemokraterne. Og hos partiets nyudpegede fødevareordfører, nordjyden Simon Kollerup, er det navnlig de første udmeldinger om initiativer inden for landbruget, der får ham til at rynke panden.

- At skabe vækst og arbejdspladser skal hele tiden gå hånd i hånd med, at vi skal kunne give rent drikkevand videre til vores børn og børnebørn, fordi vi har et godt miljø. Væksten kan godt skabes i balance med miljøet. Men regeringens landbrugspolitik går kun på ét ben, og det ser ikke kønt ud, siger han til Jyllands-Posten.

Simon Kollerup er særligt skuffet over det først politiske udspil på landbrugsområdet, hvor Venstre vil fjerne en række miljøregler.

- Jeg havde håbet, at sammenlægningen af de to ministerier var et udtryk for, at man ville følge den linje, som vi lagde for dagen, da vi var i regering. Vi forsøgte at balancere væksten med miljøet, men vi må bare sige, at det her tyder på, at man fuldstændig mangler perspektiverne i forhold til fremtiden og et rent miljø, siger Simon Kollerup til Jyllands-Posten.

 

Flere Nyheder