Socialdemokrater stemmer for havbrug i Kattegat

Socialdemokratiet har nu besluttet sig for at stemme for den havbrugslov, som Regeringen har barslet med igennem længere tid. Det betyder, at der vil
16 maj 2017

Socialdemokratiet har nu besluttet sig for at stemme for den havbrugslov, som Regeringen har barslet med igennem længere tid. Det betyder, at der vil være flertal for at ændre på den nuværende lovgivning omkring havbrug, hvilket bl.a. vil kunne føre til, at der bliver givet tilladelse til flere større havbrug i Kattegat.

Mens resten af oppositionen holder fast i deres modstand mod Regeringens forslag, er der nu opbakning fra det største parti Folketinget. Opbakningen er dog ikke så inderlig, at partiets fiskeriordfører allerede nu varsler, at loven vil blive ændret, når eller hvis oppositionen får plads i ministerstolene.

- Selv efter de forbedringer, vi har fået forhandlet på plads, er loven ikke, som vi ville have fremsat den, hvis vi havde været i regering. Vi ville have sat skrappere krav, og det vil vi forfølge, når vi snart kommer i regering, siger Simon Kollerup til Altinget.dk.

Han henviser til, at Socialdemokraterne fortsat holder fast i den strategi for akvakultur, som partiet formulerede sammen med De Radikale, da de havde regeringsmagten. Derfor vil Simon Kollerup og Socialdemokraterne rulle i hvert fald dele af den nye lovgivning tilbage, hvis de får regeringsmagten.

- Det er ikke en perfekt lov, og vi ville have gjort det på en anden og mere balanceret måde, hvis vi havde magten. Og det betyder også, at når vi får magten, så vil vi sikre den balance, vi mener, der skal være i forhold til havbrug, siger Simon Kollerup ifølge Altinget.dk.

I første omgang er der indgået en såkaldt stemmeaftale mellem Regeringen på den ene side og Socialdemokratiet på den anden side. Det betyder, at der vil være flertal, når loven kommer til afstemning i Folketinget.

 

Flere Nyheder