Søfarts- og Fiskerimuseet byder på glaskunst og østers i efterårsferien

Ingen efterårsferie uden masser af fokus på fisk på Fiskeri- og Søfartsmuseet. Der er både noget for store og små - og dig, der kan li' østers. Fer
af Line Dalgaard Jensen
12 okt 2018

Ingen efterårsferie uden masser af fokus på fisk på Fiskeri- og Søfartsmuseet. Der er både noget for store og små - og dig, der kan li' østers.

Ferien kickstartes med ØstersGalla og masser af østers-sjov. I løbet af ugen kan man prøve sig som glaspuster og følge tilblivelsen af en ny glaslampe til museet. Og som altid er museet fuld af viden om fiskeri, skibe og hav.

En fejring af østers
Østersfiskeriet er netop begyndt, og derfor er delikatessen i fokus. Som sagt, er der ØstersGalla fredag d. 12. oktober, hvor ca. 30 gæster vil få fortællinger og præsentation af østersanretninger. Et lille eksklusivt arrangement.

[]

Det efterfølges af ØstersSkole og ØstersFest om lørdagen. I ØstersSkolen kan børnefamilier lære om østers og prøve at åbne dem. Når børnene så er afleveret til bedsteforældrene, er der ØstersFest.

Der er tale om en seriøs introduktion til østers, en basal fornøjelse og et helt fantastisk stærkt koncept, nemlig oktoberfesten. De fleste kender den nok fra Tyskland, men varianten med østers er i virkeligheden mest udbredt i Irland, hvor et af de mest kendte arrangementer er Galway Oyster Festival.

[]

Glasværksted
Fra Østers til glas, som er på programmat fra søndag til torsdag. I forhallen vil der være et glasværksted, hvor glasdesigner Nina Nørgaard fremtryller museets nye lampe. Her kan man også selv prøve at puste en kugle - ja, måske sågar en fisk af glas!

Hvordan museets lampe kommer til at se ud, vil kunstneren ikke røbe. Kun at den er designet med udgangspunkt i museets arkitektur og vil bære præg af tilknytningen til havet.

Den nye lampe skal kaste lys over MS Smag.

 

 

 

Flere Nyheder