Søfartsstyrelsen: Et tilsyn skal skabe større sikkerhed på skibet

Den maritime verden bliver ofte mødt af en række synsinspektører fra Søfartsstyrelsen i forbindelse med skibstilsyn. Og det er gældende indenfor både
27 okt 2016

Den maritime verden bliver ofte mødt af en række synsinspektører fra Søfartsstyrelsen i forbindelse med skibstilsyn. Og det er gældende indenfor både fiskeriet og søfarten. På Danish Maritime Fair var netop den måde, som Søfartsstyrelsen udfører deres tilsyn på til debat, skriver Søfartsstyrelsen i et nyhedsbrev.

Det var Søfartsstyrelsen, der havde arrangeret workshoppen: Fremtidens tilsyn med skibe, og her var temaet "sikkerhed eller certificering".

Ifølge Søfartsstyrelsen er det, der skal bekræftes ved et syn, at besætningen kan forebygge og håndtere ulykker, så passagerer og mandskab kommer sikkert frem – også hvis ulykken indtræffer. Det skal også bekræftes, at besætningens sikkerhed og arbejdsmiljø er i orden. Dette gøres ikke ved kun at kontrollere udstyr og skriftlige procedurer.

- Ved vores tilsyn arbejdes der ud fra en samarbejdstankegang. Både myndighed, besætning og rederi spiller en rolle i at skabe et højt sikkerhedsniveau. Den professionelle dialog med besætningsmedlemmerne om sikkerheds- og sundhedsforhold er et centralt element i tilsynet, siger Lars G. Nielsen, synschef i Søfartsstyrelsen

 

 

Flere Nyheder