Søgt efter tobis i to dage uden held

Trawleren L 273 Olga Ruby har været rundt og lede efter tobis de seneste to dage. Her torsdag middag har de stadig ikke haft held med at finde nogen,
af Claus Kirkegaard
20 apr 2018

Trawleren L 273 Olga Ruby har været rundt og lede efter tobis de seneste to dage. Her torsdag middag har de stadig ikke haft held med at finde nogen, og overvejelserne går på, om de skal sejle i havn og vente nogle dage, før de igen forsøger sig med tobis.

- Vi har søgt hele dagen i område 2. I går var vi oppe i område 3, hvor vi heller ikke kunne finde nogen. Absolut slet ingenting. I går havde vi slet ikke grejerne i vandet. Det har vi dog lige nu, men jeg tænker, at vi her ved kaffetid tager dem op igen, renser dem og sejler i havn. Der er heller ingen lys ved sensorerne. Så vi kan lige så godt sejle ind og holde pause nogle dage, siger skipper Poul Ruby.

Onsdag aften fik TripleNine ellers årets første last tobis med omkring 220 tons, men de er fanget i område 1, og der har L 273 Olga Ruby endnu ikke været ude.

- Jeg kan se, der er mange, der er sejlet derud i håb om, at der nu sker noget. Men efter hvad jeg har hørt, så er der ikke det store at fange derude endnu, siger Poul Ruby, som ikke har lyst til at sejle langt ud, før der er nogenlunde sikkerhed for, at der er tobis.

- Så er det bedre, at vi bliver i land og sparer lidt på brændstoffet, inden vi sejler langt ud. Især hvis vi skal over i område 4, hvor vi også har kvote, for at fiske tobis. Så skal der næsten være garanti for, at vi kan få noget med hjem, lyder det fra Poul Ruby.

Som så mange andre, er han også overbevist om, at vejret spiller en afgørende rolle i tobis-fiskeriet.

- Nu har de lovet varmere vejr, og så skal de nok komme op af sandet. Vi håber i hvert fald, det hjælper med bedre vejr, så vi kan komme i gang, siger Poul Ruby.

Flere Nyheder