Søstjerneprojekt bliver stoppet af Fødevarestyrelsen

Mange muslingefiskere har set frem til, at de måske kunne tjene ekstra på at fange søstjerner. Men drømmene er nu skrinlagt, efter at Fødevarestyrelse
04 jul 2015

Mange muslingefiskere har set frem til, at de måske kunne tjene ekstra på at fange søstjerner. Men drømmene er nu skrinlagt, efter at Fødevarestyrelsen har grebet ind og stoppet et forsøg, der skulle omsætte søstjerner til svinefoder.

Ifølge TV Midt-Vest skyldes indgrebet fra Fødevarestyrelsen, at søstjerner ikke er godkendt som fodermiddel eller som en del af et fodermiddel af EU.

Formanden for Muslingeerhvervet, Viggo Kjølhede, er stærkt forundret over indgrebet fra Fødevarestyrelsen og kalder det ligefrem en katastrofe for erhvervet.

- Vi har lagt så mange timer og penge i det her, og vi står med et godt produkt, som vi gerne ville have prøvet af i stor stil, siger Viggo Kjølhede til TV Midt-Vest.

Angiveligt er der allerede produceret 93 tons fiskepulver af søstjerner, som ingen for nuværende kan bruge. Der er blevet spurgt til en dispensation hos Fødevarestyrelsen, men det har ikke kastet noget af sig.

- Det er under al kritik, og det kan ikke være rigtigt. Jeg har en klar forventning om, at de giver den dispensation. Det skal de. Alle ved, det ikke er farligt at fodre med søstjerner. Det er bureaukrati af største skuffe, siger Viggo Kjølhede til TV Midt-Vest.

Projektet har fået støtte fra staten og EU – indtil videre er det blevet til 5 millioner kroner i støtte ud over de midler, som fiskerne selv har investeret.

[button color="blue" size="small" link="http://www.tvmidtvest.dk/indhold/video-soestjerner-som-dyrefoder" target="blank" ]Se indslag fra TV Midt-Vest[/button]

Flere Nyheder