Sommerens festdage for fiskeriet

[caption id="attachment_10494" align="aligncenter" width="620"] Thisted er i den anden weekend af august rammen om "Fiskeriet kommer til byen i Thiste
13 jul 2016

[]

Når sommerlivet for alvor er gået i gang, så er der også flere lejligheder til at besøge forskellige fiskerihavne og deltage i fiskedage. I weekenden omkring den 4. august til den 6. august er Hirtshals Fiskefestival således på banen med et arrangement, hvor der både bliver mulighed for at prøvesmage forskellige retter med fisk og ikke mindst købe andre både smagsoplevelser og oplevelser som at gå ombord i et fiskefartøj.

I Hirtshals bydes der også på fisketorv, fiskebuffet og meget andet. Blandt andet en kokkekonkurrence, local cooking, hvor der dystes om at lave den bedste fiskefret med lokale råvarer. Det er også i løbet af de tre dage fra torsdag den 4. august til lørdage dne 6. august, at både årets sild – altså den spiselige del – og årets bjesk kåres.

I Hirtshals bliver der også mulighed for et kig indenfor hos flere virksomheder. Torsdag er der således muligheds for at besøge Sintef prøvetank på Nordsøen, fredag morgen kl. 7 starter en guidet tur rundt mellem Hirtshals Fiskeauktion, Cosmos Trawl og Hirtshals Kasseudlejning, og fra 12 til 15 er der åbent hos Tor-Mo Trawl og Redningsstationen. Derudover vil der være en række fiskefartøjer, hvor der er åbent hus.

Thyborøn er også rammen om fiskedag den 6. august. I dagene op til lades der op med andre aktiviteter i byen, mens om lørdagen er der både smagsprøver, besøg på fiskefartøjer og underholdning på pladsen.

Og hvis man ikke har fået nok i den første weekend i august, så er der mulighed for at besøge Hanstholm-fiskerne i Thisted i ugen efter, når de står på havnen fra 11 til 16. I løbet af de timer vil der være smagsoplevelser, musikalske oplevelser og ikke mindst mulighed for at gå ombord i et fiskefartøj og se, hvordan et moderne fartøj ser ud.

Og er lysten til fisk der stadigvæk, så må FoodFestival i Aarhus fra den 2. september til den 4. september ikke glemmes, ligsom Københavnerne også får besøg den 10. september, når fiskeriet rykker ind på Rådhuspladsen til Fiskens Dag.

[]

 

Flere Nyheder