Sortering giver behov for en anden bemanding

[caption id="attachment_7425" align="alignright" width="300"] RI 468 Juli-Ane har erfaret, at landingsforpligtelsen giver mere arbejde til færre penge
25 jan 2015

[caption id="attachment_7425" align="alignright" width="300"]RI 468 Hvide Sande april 2013 (3)[1] RI 468 Juli-Ane har erfaret, at landingsforpligtelsen giver mere arbejde til færre penge[/caption]RI 468 Juli-Ane er på fiskeri efter torsk i Østersøen, og mærker derfor på egen krop konsekvenserne af det discardforbud, som trådte i kraft ved årsskiftet. Skipper på RI 468 Juli-Ane Verner Møller kan her tre uger efter landingsforpligtelsen blev indført konstatere, at en så omfattende omlægning af fiskeriet ikke er smertefri.

Verner Møller peger på, at landingsforpligtelsen også betyder en del mere arbejde om bord.

- Med kravene til sortering skal vi have fat i fisken, og den skal ned i lasten og holdes adskilt. Det kræver mere arbejde, siger Verner Møller. Det har fået konsekvenser for bemandingen om bord.

- Vi har nu fire fuldtidsansatte, og har desværre ikke mulighed for at oplære en elev, konstaterer Verner Møller.

Presser indtjeningen
Han peger også på, at discardforbuddet presser indtjeningen.

- Discardforbuddet betyder mere arbejde til færre penge. Vi skal nu tage undermålstorsk med i land, og de bliver solgt til minkfoder til 1,40 kroner kiloet, og så er der oven i købet  omkostninger til transport m.v.. Det hænger slet ikke sammen. De tærer jo også på kvoten. Det havde hjulpet lidt på det, hvis vi var kompenseret med en større kvote. Jeg føler, at vi rent ud sagt er blevet røvrendt i den her sag, siger Verner Møller, der samtidig fastslår, at landsiden slet ikke er klar til at modtage de fisk, der tidligere blev discardet.

Flere Nyheder