Sportsfiskere ønsker regulering for skarven

Sportfiskerne har nu bedt miljøminister Kirsten Brosbøl om at regulere for skarvne i Skjern Å og omkring Ringkøbing Fjord. Skarven er nemlig en vo
22 May 2015

skarv

Sportfiskerne har nu bedt miljøminister Kirsten Brosbøl om at regulere for skarvne i Skjern Å og omkring Ringkøbing Fjord. Skarven er nemlig en voksende trussel mod vildlaksen, skriver sportsfiskerforbundet i et brev til ministeren.

Ifølge dr.dk siger biolog ved Danmarks Sportfiskerforbund, Kaare Manniche Ebert, at de unge laksefisk bliver ædt af skarven, når de søger fra åen og ud i havet.

Det er ikke kun langs kysten, at skarverne tager for sig af laksen. Også langt fra kysten er den på jagt, og det er ikke alene laksen i Ringkøbing Fjord, der trues. Andre arter som for eksempel helt og ål er også på menuen for de glubske fugle.

I en række år har Naturstyrelsen, der står bag reguleringen, forsøgt sig med oliering af skarvernes æg, hvilket har forhindret en vækst i bestanden. Men det har ikke vist sig at være godt nok. Der er dog tale om en balancegang, lyder det fra Naturstyrelsen. For både skarven og laksen er truede arter, der begge er beskyttet gennem logivningen i EU.

Naturstyrelsen har de seneste 15 år reduceret antallet af reder fra 3.000 til 1.000 ved Ringkøbing Fjord.

Der er en ny forvaltningsplan for skarven undervejs, og den ventes i høring i efteråret.

 

 

Flere Nyheder