Står over for investering

L 237 Dorte Rixen er netop på vej ind mod Thyborøn med lasten godt fyldt med rødspætter af den fine størrelse. - Vi har været en tur i norsk zone e
19 Sep 2015

L 237 Dorte Rixen er netop på vej ind mod Thyborøn med lasten godt fyldt med rødspætter af den fine størrelse.

- Vi har været en tur i norsk zone efter rødspætter, og vi har 9500 kilo i størrelse 1 og 2 med hjem efter to og en halv dag, så det er fint. Og prisen er også nogenlunde. Da vi landede i mandags, fik vi lige omkring 16 kroner kiloet i snit. Men flere og flere er begyndt at sende rødspætter til Holland, hvor man kan få omkring 2 kroner mere kiloet, og hvis vi selv kan fylde en lastbil, kan det godt betale sig, fortæller skipper Jens Søndergaard til Fiskeri Tidende.

Om et par måneder er årets fiskeri for L 237 Dorte Rixen slut. Fartøjet skal nemlig forlænges.

- Den 15. november bliver båden skåret midt over, og vi skal have forlænget den med fire en halv meter. Det er simpelthen nødvendigt for at optimere vores muligheder. Vi kommer til at fordoble vores kapacitet, og det betyder meget, når vi har så langt ud til vores fangstpladser.

- Vi behøver heller ikke nødvendigvis at fylde lasten helt op, hver gang vi er ude. Som det er nu, så tager de sidste 50 kasser lige så lang tid som de første 200 kasser på grund af pladsmangel, men det bliver med meget bedre forhold i lastrummet fremadrettet, siger Jens Søndergaard.

Den lave rente og en bankrådgiver, der kan se fornuften i projektet, er selvfølgelig også vigtigt.

- Det er et godt tidspunkt at investere lige nu med den lave rente. Og vores bankrådgiver er også med på, at det er med til at fremtidssikre os, så vi også i fremtiden kan sikre en årsløn for hele besætningen. Det er bedre at udvikle end afvikle, for det har vi desværre set alt for meget af i dansk fiskeri de senere år, siger Jens Søndergaard.

Flere Nyheder