Stadig langt til fiskepladsen

[caption id="attachment_14939" align="aligncenter" width="620"] HM 555 Kingfisher[/caption] Trawleren HM 555 Kingfisher har stadig en lang sejlads
26 nov 2016

[caption id="attachment_14939" align="aligncenter" width="620"]hm-555-jan-12 HM 555 Kingfisher[/caption]

Trawleren HM 555 Kingfisher har stadig en lang sejlads foran sig op til fangstpladsen, da Fiskeri Tidende får fat i skipper og partsejer Svend Grønkjær til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket.

- Min afløserskipper var inde og losse torsk, sej, kulmule og havtaske i morges i Hanstholm, og så sejlede vi igen kvart over 10 i formiddags med ny besætning. Vi er ude 14 dage og hjemme 14 dage, og jeg har lige overtaget styrhuset igen i dag, siger Svend Grønkjær, som kan se sin besætning på 5 mand plus en lærling slappe lidt af indtil i morgen aften.

- Vi sejler op samme sted, som fartøjet lige kommer fra – oppe øst for Shetlandsøerne. Så vi har stadig 24-25 timer derop endnu, hvor besætningen kan slappe lidt af. Jeg regner med, at vi så går i gang med at fiske i morgen aften ved 22-tiden, siger Svend Grønkjær.

På trods af, at de sejler langt for at komme til fangstpladsen, er det næsten altid Hanstholm, der nyder godt af den landede fisk.

- Vi lander næsten altid i Hanstholm. Opkøberne kender os og ved, hvilken kvalitet vi kommer med. Vi har prøvet en gang at lande fisken i Lerwick på Shetlandsøerne, men prisen var ikke bedre, end at vi kunne være sejlet hjem til Hanstholm og alligevel have tjent flere penge, så nu sejler vi altid til Hanstholm med vores fisk, siger Svend Grønkjær og peger på andre forhold, der gør det lettere at sejle til Hanstholm.

- Hvis vi skal have lavet noget ved skibet, vil vi helst bruge de lokale håndværkere. De kender skibet, hvilket er en stor fordel, siger Svend Grønkjær.

Han ejer HM 555 Kingfisher sammen med Finn Svendsen, men han er ikke så ofte ude og sejle.

- Finn styrer det administrative. Han er da ude og sejle ind i mellem, men for det meste står han for det med kvoter og grejer, siger Svend Grønkjær.

Flere Nyheder