Statsrevisor: Fiskerne kan ikke drages til ansvar

[caption id="attachment_18710" align="aligncenter" width="620"] Henrik Thorup, formand for Statsrevisorerne. Foto: René Dandanell.[/caption] Ansvar
10 okt 2018

[]

Ansvaret ligger i administrationen og ikke hos fiskerne, lød det fra Statsrevisor Henrik Thorup, da han efter Statsrevisorernes møde fremlagde sine synpsunkter i den sag, som Rigsrevisionen har bragt på banen med en undersøgelse om forvaltningen af tilskudsordningerne.

-Fiskerne er dem, det er gået ud over ved den måde, administrationen har kørt det på, siger Henrik Thorup og peger på, at det har været en form for lotteri.

- Man har haft en helt skrup skør administrationskultur. Det kan være mangel på ledelse, siger Henrik Thorup.

Han peger på, at Udenrigsministeriet bærer ansvaret, og særligt den del der har været inde omkring støtteordningernes administration i årene 2014 til 2017.

Læs også:

Henrik Thorup peger på, at det ikke er fiskere, der er kriminelle.

- Det er dem, der forvalter det, der skal vide, hvad det drejer sig om. Når de fire områder, vi har plukket ud, ikke kan administreres af forvaltningen, hvordan skal fiskerne så finde ud af det, lyder meldingen fra Henrik Thorup, der er tryg ved at Udenrigsministeriet allerede er gået i gang med oprydningen.

Med Rigsrevisionens undersøgelse og Statsrevisorernes udtalelse er der lagt en tidsfrist for hvornår der skal ske et initiativ. Det sker ved at der lægger nogle faste tidsfrister for, hvornår ministeren skal give svar tilbage til Statsrevisorerne.

Flere Nyheder