Stenrev skal styrke biodiversitet ud for Gilleleje

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har annonceret et nyt tiltag, der skal styrke biodiversiteten ud for Gilleleje. Det drejer sig om etable
18 sep 2016

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har annonceret et nyt tiltag, der skal styrke biodiversiteten ud for Gilleleje. Det drejer sig om etablering af et nyt stenrev, der skal være færdigt i 2019.

- Vi bygger revet af hensyn til biodiversiteten, så vi får flere fisk i området. Man kan håbe, at det også vil give nye interessante muligheder for fritidsfiskere. Måske vil det ligefrem smitte af på mulighederne for fiskeri i et større område, siger Esben Lunde Larsen.

Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning har formelt søgt EU om støtte til det 1,3 hektar store stenrev. Der er søgt om 11 millioner kroner ud af det samlede budget på 18 millioner kroner.

Stenrevet placeres i området, Gilleleje Flak og Tragten, et 15.000 ha stort Natura 2000 område. Det bliver bygget op i varierende højder, helt op til fire meter, med mange små huler, der kan tiltrække forskellige slags fisk, men også søanemoner, krabber og andre bunddyr

 

Flere Nyheder