Stiv kuling i går – heldigvis bedre vejr i dag

[caption id="attachment_9549" align="aligncenter" width="620"] RI 5257 Vibeke Bram[/caption] Trawleren RI 527 Vibeke Bram ligger omkring 80 mil ves
11 feb 2017

[]

Trawleren RI 527 Vibeke Bram ligger omkring 80 mil vest-sydvest for Hvide Sande og fisker, da skipper Rudi Michelsen bliver ringet op af Fiskeri Tidende til en snak om, hvordan det går med fiskeriet her og nu. Og det er en nogenlunde tilfreds skipper, som avisen taler med.

- Vi ligger herude og fisker efter rødspætter og pighvar. Og i forhold til årstiden er det godt fiskeri herude, på trods af, at vi lå i stiv kuling i går. I dag har vinden heldigvis løjet af, og vi har haft et godt fiskeri med fortrinsvis 2’er og 3’er rødspætter, fortæller Rudi Michelsen til Fiskeri Tidende.

Priserne er også fornuftige, årstiden taget i betragtning.

- Det var min skipper kollega, Henrik, som var inde og losse fisken i Thyborøn søndag, men priserne er ok for det her tidspunkt på sæsonen, siger Rudi Michelsen.

De er fire mand om bord – heraf en lærling fra så eksotisk et land som Iran.

- Han er en dygtig ung knægt, som ikke er bange for at tage fat, det er helt sikkert, siger Rudi Michelsen.

I dag onsdag er det turens tredje dag, men kun to af dem har fartøjet fisket.

- Vi sejlede mandag eftermiddag og var herude omkring midnat. Så vi har fisket i to dage nu, og jeg regner da med, at vi bliver herude til søndag, hvor vi går ind til Thyborøn for at losse, så vi kan komme ud igen mandag, siger Rudi Michelsen, som ikke regner med, at lastrummet bliver fyldt helt op.

- Vi kan have mellem 1300 og 1400 kasser om bord, men dem får vi nok ikke fyldt alle sammen. Hvis vi får fyldt 1000 kasser, så er jeg godt tilfreds.

Der plejer ellers ikke være fisk, hvor de fisker nu, på denne årstid.

- det er lidt usædvanligt, men vi hørte om nogle, der havde haft et godt fiskeri, og så skulle vi også derud og prøve, siger Rudi Michelsen.

Flere Nyheder