Stor aktivitet og ny bestyrelse i Hanstholm Havn

Der er optimisme i Hanstholm Havn, der oplever at udvidelsen af havnen til lands og vands er godt i gang. Det gode vejr gør nemlig, at arbejdet skride
af Line Dalgaard Jensen
11 jun 2018

Der er optimisme i Hanstholm Havn, der oplever at udvidelsen af havnen til lands og vands er godt i gang. Det gode vejr gør nemlig, at arbejdet skrider planmæssigt frem.

Samtidig med udvidelsen er der også grobund for optimisme omkring udviklingen af fiskeriet. For i de første 4 måneder af året er værdien af landingerne strøget op fra 293 mio. kr. til 302 mio. kr. En stigning på 3,1 procent. Det er især landingerne af konsumfisk, der står for stigningen.

Det glæder formanden for bestyrelsen, Martin Vestergaard, at begge områder går godt.

- Det er glædeligt at konstatere, at vi holder momentum både i forhold til den omfattende havneudvidelse og vores primære driftsaktiviteter. Det lover godt for fremtiden, hvor vi kan tilbyde endnu bedre forhold for vores kunder, blandt andet med øget vanddybde, roligere indsejlingsforhold, et optimeret servicesetup, planer for forbedring af havnens køleauktionsfaciliteter, siger han.

[]

Kursen sat med ny bestyrelse
Visionen er fortsat at være Europas førende havn indenfor håndtering af konsumfisk.

Og med en ny bestyrelse på plads, så er kursen sat. For hvor den tidligere bestyrelses opgave var at få planerne om udvidelsen sat i værk, så er den nye bestyrelsesopgave at få den nye havn effektueret i ny aktivitet omkring  havnen.

- Derfor markerer konstitueringen af en ny bestyrelse, også en ny fase for havnen. Om to år står vi med en helt ny havn, og det er vi godt i gang med at forberede os til, fortsætter Martin Vestergaard.

Nye investorer
En vigtig del af havneudvidelsen er at tilføje nye aktiviteter til de allerede eksisterende aktiviteter. Derfor forhandles der også med både nuværende og nye virksomheder omkring udnyttelsen af de nye arealer.

- Vi må sige, at vi er blevet positivt overraskede over den interesse, som en lang række investorer fra ind- og udland har vist os. Lige nu er vi langt i dialog med en håndfuld seriøse virksomheder, der ønsker enten at udvide eller etablere sig på Hanstholm Havn. Det viser os, at timingen er god, at vi har et attraktivt produkt,og at troen på havnens fremtid er stor, siger Martin Vestergaard, der peger på, at de første kontrakter måske allerede er på plads i løbet af i år.

 

Flere Nyheder