Stor succes for ny fiskeuddannelse

Fiskeindustriens mangel på arbejdskraft fik i april EUC Nord og en række virksomheder til at gå sammen om at etablere et uddannelsesforløb som forbere
12 jul 2016

Fiskeindustriens mangel på arbejdskraft fik i april EUC Nord og en række virksomheder til at gå sammen om at etablere et uddannelsesforløb som forberedelse til job i fiskeindustrien. Nu knap 2.5 måned efter har uddannelsen vist sin værdi, da 12 har gennemført uddannelsen og otte er kommet i job i fiskeindustrien.

Uddannelsen skal give deltagerne en grundlæggende introduktion til det at arbejde i fiskeindustrien, og uddannelsen varer 27 dage med to praktikperioder. Et mål med uddannelsen er også at sikre kvalificeret arbejdskraft, så potentielt nye virksomheder kan få arbejdskraft, hvis de etablerer sig.

At det er en succes, fortæller projektleder Stein-Erik Linna, Hjørring Kommune:

- Kurset har været baseret på fiskeindustriens egne ønsker, og resultatet viser, at idéen bag er rigtig. Vi har nu evalueret det første kursus, og vi vil i samarbejde med industrien justere lidt på indholdet til det næste kursus.

Næste hold ventes i gangsat i løbet af september måned.

Uddannelsen er blevet til i samarbejde mellem EUC Nord og netværket HG2020, som består af Hirtshals Fiskeeksportørforening, Hirtshals Fiskeriforening, Hirtshals Fiskeauktion, Hirtshals Havn, Nordsøen Oceanarium & Forskerpark, Hjørring Erhvervscenter og Hjørring Kommune. Næste hold vil blive startet op i løbet af september måned.

Flere Nyheder