Storbritannien er et splittet land

Birger Riis-Jørgensen, der er tidligere ambassadør i London og nuværende seniorrådgiver for blandt andet Anders Fogh Rasmussens public affairs-bureau
12 okt 2017

Birger Riis-Jørgensen, der er tidligere ambassadør i London og nuværende seniorrådgiver for blandt andet Anders Fogh Rasmussens public affairs-bureau Rasmussen Global, gav fra talerstolen på seminaret om Brexit i forbindelse med DanFish udtryk for, at Storbritannien er et splittet land i øjeblikket, hvor det er svært at blive enige om vejen frem mod Brexit.

- Det er svært for briterne, når der hele tiden kommer modstridende meldinger fra toppolitikerne. Theresa May sagde forleden, at de måske bliver nødt til at have en overgangsperiode efter marts 2019 for at få det hele på plads. Udenrigsminister Boris Johnson siger nej - vi skal gøre det på to år, sagde Birger Riis-Jørgensen og nævnte, at det britiske erhvervsliv er ved at blive utålmodige ved tanken om, at Brexit nærmer sig, og de ikke aner, om det bliver den hårde eller den bløde linje, der vinder.

- Det er især kommet bag på briterne, at tyskerne har meldt ud, at Det Indre Marked er langt mere betydningsfuldt for dem, end deres eksport til Storbritannien, som udgør 7,5 procent af tyskernes samlede eksport, sagde Birger Riis-Jørgensen.

Stædighed og stolthed

Som så mange andre har Birger Riis-Jørgensen også svært ved at forudse, hvordan Brexit-forhandlingerne ender. Men han håber, at briterne vågner op og ser realiteterne i øjnene.

- Jeg håber, 5-øren falder, og de finder ud af, at det her er alvor, og at der er en modpart, der har nogle krav. Jeg har et stort hjerte for briterne, men de har en egenskab, som ikke hjælper dem her. Stædighed, stolthed og udholdenhed. I denne situation er det ikke de bedste forudsætninger for at komme frem til et godt og fornuftigt resultat, lød det fra Birger Riis-Jørgensen.

 

 

 

 

 

 

Flere Nyheder