Store forekomster af brisling i øjeblikket

Trawleren L 854 Helle Ronny ligger lige uden for havnen i Thyborøn med lasten fuld af brisling, da Fiskeri Tidende får en snak med skipper og partseje
af Line Dalgaard Jensen
06 sep 2018

Trawleren L 854 Helle Ronny ligger lige uden for havnen i Thyborøn med lasten fuld af brisling, da Fiskeri Tidende får en snak med skipper og partsejer af fartøjet, Niki Andersen, om, hvordan fiskeriet går i øjeblikket.

- Lige nu ligger vi og lænser kølevandet fra lasten, inden vi skal ind og losse fisken. Vi kom hjem i aftes, så vi har valgt at beholde kølevandet i lasten og køle hele natten, så fisken bevarer sin kvalitet, siger Niki Andersen.

De har været på havet siden søndag aften, og det har været en god fangstrejse.

- Vi har fisket to en halv dag, og det har været godt fiskeri. Vi sejlede omkring 90 mil sydvest for Thyborøn, og fisken er let at finde lige nu. Der er store forekomster, så for os ser det ud som om, at kvoten ikke matcher de forekomster, vi ser i havet, siger Niki Andersen.

L 854 Helle Ronny har kun kvoter til nogle få ture efter brisling endnu, inden kvoten er opfisket.

- Jeg tænker, vi har fire ture endnu, og det bliver svært at leje fisk, for der er ikke nogen, der vil leje dem ud, da der er godt fiskeri og fornuftige priser, siger Niki Andersen, som har planen klar for, hvad der så skal ske.

- Når vores brislingekvote er opfisket, sejler vi på Fladen efter sperling.

Brislingepriserne har fået et nøk op i forhold til sidste år, og det er naturligvis glædeligt for skipper.

- Der er bedre priser i år. Når man kommer lidt længere ind i sæsonen, bliver fisken større, og det giver selvfølgelig mere udbytte, siger Niki Andersen.

Fartøjet formår at få fuldt kvalitetstillæg for deres fisk, og det er der en grund til.

- Sidste år investerede vi i fartøjet, så vi bedre kan køle fisken, og det har været en god investering, for vi kan nu holde os under 20 på TVM, hvilket giver toppriser på vores fisk, siger Niki Andersen.

Flere Nyheder