Store mængder af ansjoser er set i Øresund

[caption id="attachment_14703" align="aligncenter" width="480"] Der er konstateret større mængder af ansjoser i Øresund i år.[/caption] Der er tidl
20 okt 2016

[]

Der er tidligere på året blevet konstateret store stimer af ansjoser i den nordlige del af Øresund, lyder meldingen fra Øresundskavariet. Den lille stimefisk er i de senere år blevet set i danske farvande, men ikke i så store mængder som i år. Det er ifølge Øresundskavariet gode forhold for ynglen, der er årsag til væksten i år.

- Dem vi ser i øjeblikket i Øresund har været på en lang fødevandring formentlig fra Middelhavsområdet og eller den sydlige Nordsø og er blevet ført hertil med strømmen og udsigten til gode fødeforhold, siger Jens P. Jeppesen fra Øresundskvariet.

Om det er stigende havtemperaturer eller forekomsten af store mængder dyreplankton, som befinder sig i de danske farvande, der er årsagen, er uvist.

Forekomsten af ansjoser i danske farvande vækker også interesse hos Statens Naturhistoriske Museum, hvor man er i gang med en kortlægning af de arter, der befinder sig i danske farvande. Det sker i form af fiskeatlasset, og har man observationer af ansjoser er folkene bag fiskeatlasset interesset i viden derom.

Ansjosen er let at kende fra de øvrige sildefisk, som den er i familie med. Ansjosen har et veludviklet overbid, og farvetegningen er karakteristisk. Ryggen er blågrøn, siderne sølvskinnende og langs den skarpe grænse mellem de to farver løber et blandt stålblåt bånd med sort overkant. Ansjosen bliver op til 14-16 cm i længden, og den er udbredt fra Sortehavet og Middelhavet til Irland og den Sydlige Nordsø.

Flere Nyheder